Henrik Stenson är en av svenskarna som ska tävla för Sverige i OS. Foto: TT Nyhetsbyrån Montage: SVT Sport

Se upp för alligatorerna, Stenson!

Uppdaterad
Publicerad

Glöm birdies, albatrosser och eagles. Under OS i Rio kommer fokus ligga på något helt annat på golfbanan – nämligen alligatorer och vattensvin.

Det gäller att svinga snabbt (och absolut inte hamna i vattnet) för de svenska golfstjärnorna Anna Nordqvist och Henrik Stenson under OS-turneringen i Rio de Janeiro i sommar. Området som en av golfbanorna ligger på heter Jacarepegua och betyder, just det, Alligator-lagun och är känd för att krylla av alligatorer.

Och som om alligatorer inte vore nog. Dessutom trivs världens största gnagare, Kapybaran (eller vattensvin som det heter på svenska), bra i området.

Organisationen meddelar att åtminstone fem biologer kommer att finnas på plats om något skulle hända eller en alligator behöver flyttas bort från åskådare eller spelare.

Svinfarligt med andra ord.

Golftävlingen drar igång 11:e augusti för herrarna och 17:e för damerna.

Alligator är ett släkte inom familjen krokodildjur. Alligatorerna skiljer sig från krokodilerna genom att alligatorernas huvuden är bredare och kortare, deras käkar är mer U-formade än krokodilernas och deras käkleder är kraftigare.

På grund av att alligatorer ”driftar” fram så är de snabbare än den vanliga krokodilen. I allmänhet är alligatorer mindre farliga än krokodiler.

Kapybara, kapybar eller vattensvin är världens största gnagare. Den påminner i sitt levnadssätt om flodhästar men är närmare släkt med marsvin.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer