Foto: TT Nyhetsbyrån

Sebastian Söderberg sköt bort segern på Valderama

Uppdaterad
Publicerad

Med två hål kvar såg Sebastian Söderberg ut som en vinnare på Europatouren igen. 30-åringen ledde med två slag men avslutade med dubbelbogey och bogey och tappade segern på Andalucia Masters på Valderama.

Sebastian Söderberg såg ut att ha spelat bort segerchanserna redan i går med några bogeys sist nio hålen men svensken revanscherade sig direkt i dag. Två birdies och en eagle på de fyra första hålen gav svenske 30-åringen segervittring på erkänt svåra Valderama-banan i Spanien.

Med två hål kvar var Söderberg sex under par medan närmaste konkurrent var fyra under. Sedan kom kollapsen.  Först ett utslag på det 17:e där bollen gick ut långt ut i skogen till höger och var out of bounds. Det resulterade i en dubbelbogey. Sedan på det 18:e kom ett dåligt utslag igen. Bollen landade i tjock ruff till höger med en bogey som följd och ett under par för varvet.

Det tog engelsmannen Matthew Fitzpatrick vara på. Han vann tävlingen på -6, tre slag före Söderberg och Min Woo Lee från Australien.

Alexander Björk blev delad fyra, två under par. 

I september 2019 vann Söderberg sin enda seger på Europatouren. Då vann svensken i ett särspel mot bland andra världsstjärnan Rory McIlroy.

MER GOLF: Här tar en fågel Sagströms boll (22 augusti 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.