Ena blixten slog ned i ett träd, vilket ledde till att delar av trädet föll ned på åskådare, uppger PGA. Foto: AP / John Amis / TT

Sex åskådare skadade efter blixtnedslag mot PGA-tävlingen i Atlanta

Uppdaterad
Publicerad

Den pågående PGA tour-tävlingen i golf i Atlanta fick avbrytas sent på lördagskvällen, svensk tid. Detta efter att ett åskoväder slagit till, mitt under tävlingen. Flera blixtar slog ned vid golfbanan, och ett nedslag ledde till att sex åskådare skadades efter att bråte från ett träd fallit ned.

Tredje rundan av PGA-tävlingen i East Lake avbröts under lördagen tillfälligt på grund av det åskoväder som dragit in över Atlanta, i Georgia ,USA. Efter en knapp halvtimmes spelavbrott slog flera blixtar ned mitt bland åskådare på den anrika golfanläggningen.

– Det var flera blixtnedslag samtidigt, ett i området för underhåll och ett annat precis nära tee för 16:e hålet och anläggningens driving range, säger Mark Russel, talesperson för PGA, till amerikanska tv-kanalen NBC.

PGA: Inga livshotande skador

Enligt Russel var det i samband med det sistnämnda nedslaget som flera personer skadades.

– Som jag har förstått det så träffades ett träd (av blixten, reds. anm.) och delar från trädet slogs av, vilket sedan föll ned och skadade sex personer som fanns på platsen.

Vårdpersonal på plats efter att blixten slagit ned och skadat flera åskådare i East Lake, Atlanta – ingen av de drabbade ska ha ådragit sig livshotande skador, enligt PGA. Foto: AP / John Amis / TT

Han säger vidare att det fanns räddningspersonal på platsen, samtidigt som blixtnedslagen ägde rum. De skadade transporterades sedan bort från platsen med ambulans för undersökas vidare av läkare. Ingen av de drabbade ska ha ådragit sig några livshotande skador, skriver PGA på sin hemsida.

Spelet återupptas

Efter händelsen beslutade arrangören att lördagens tredje runda helt skulle ställas in, för resten av dagen. Spelet väntas återupptas under söndagen.

Amerikanen Justin Thomas leder halvvägs in i tävlingen på 12 under par. Nordirländaren Rory McIlroy ligger på delad andra plats med amerikanske världsettan Brooks Koepka, båda ett slag bakom Thomas.

”Säkerheten för våra fans, spelare och partners är av största vikt”, skriver PGA.

Ambulans på plats efter att blixten slagit ned i samband med PGA-tävlingen i East Lake, Atlanta, Foto: AP / John Amis / TT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.