Foto: TT Nyhetsbyrån

Smärtfri Woods svingar obehindrat

Uppdaterad
Publicerad

Tiger Woods, som opererades i ryggen i april, slår nu sin driver utan smärta och hans agent säger att golflegendaren nu fått klartecken av sin läkare att träna utan begränsningar.

Men det är fortfarande osäkert när Woods kan komma att spela en golftävling.

– Vi har inte ens talat om när han kommer tillbaka för att spela igen. Han vill vara försiktig, säger Mark Steinberg, Woods agent i ett uttalande enligt AP.

tweet

Den 7 oktober lade Woods upp en video på twitter när han slog ett järnslag och i söndags var det dags för en ny video på instagram där Woods till synes obehindrat slog en driver. Till den videon skrev Woods: Gör framsteg

Woods, som inte vunnit en tävling på fyra år, har inte spelat sedan han tvingades dra sig ur Dubai Desert Classic den 3 februari i år pga spasmer i ryggen. Två månader senare genomgick han sin fjärde operation i ryggen på 19 månader.

– Han har börjat slå bollar i en mer aggressiv takt, säger Steinberg.

–  Han känns väldigt bra, men han kommer att ta det väldigt långsamt. Han är glad över att han inte känner någon smärta. Att han kan böja sig ner och plocka upp sina barn.

tweet2

Woods var en assisterande kapten på Presidents Cup för två veckor sedan. Då sa Woods själv att han fokuserade på att vara smärtfri.

– Jag tränar. Jag blir starkare. Men jag har verkligen inte mina golfmuskler tränade, sa han då.

Senast Woods gjorde comeback efter ett längre skadeuppehåll var i december 2016. Då valde amerikanen att spela Hero World Challenge på Bahamas där han själv är medarrangör. Till årets tävling finns det två platser öppna för sponsorinbjudningar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.