Annika Sörenstam. Foto: TT

Sörenstam avslutade med +4-runda

Uppdaterad
Publicerad

Plus tretton.

Och en 74:e plats.

Så gick det för Annika Sörenstam i hennes tillfälliga comeback.

På Lake Nona i Florida avslutade golflegendaren Annika Sörenstam med ett par på det 18:e hålet. Och i röd topp och svart underdel, en färgkombination på outfiten för att hylla Tiger Woods som vårdas efter bilolyckan, höjde hon armen och log när LPGA-återkomsten efter tretton år var slut.

Fjärde och sista rundan gick 50-åringen på fyra slag över par efter fem bogeys och en birdie på det fjortonde hålet. Totalt gick hon tretton slag över par, där andrarundan var bäst för Sörenstam med -1.

Med de resultaten blev Sörenstam 74:a, sist bland dem som klarade cutten. Sörenstam ska i sommar spela seniorernas US Open, vilket också var anledningen till återkomsten.

– Det har överhuvudtaget varit värmande med allt stöd jag fått från familjen och mamma och pappa och alla vänner. Många av mina vänner är inte golfare och har aldrig sett mig spela tidigare men ändå givit mig support, fast det inte gått så bra. Det uppskattar jag mer än något annat, säger Sörenstam till Aftonbladet.

Korda vann

Framför sig hade hon fyra svenskor, där Daniela Holmqvist blev bästa på en 15:e plats, sju slag under par.

Amerikanskan Nelly Korda vann på -16, tre slag ner till Lexi Thompson och Lydia Ko.

KLIPP: Sörenstam efter comebacken: ”Inget jag vill göra varje vecka”:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.