Annika Sörenstam. Foto: Bildbyrån.

Sörenstam med bottenrunda: ”Inget flyt”

Uppdaterad
Publicerad

Annika Sörenstam klarade cutten med minsta möjliga marginal i sin LPGA-comeback.

Men under lördagen stod det svenska golfesset för en riktig bottenrunda.

50-åringen gick runt på sju slag över par efter hela åtta bogeys och är långt efter.

Annika Sörenstam lilla comeback på LPGA-touren efter 13 år har skapat stor uppmärksamhet. Efter en sämre förstarunda i Orlando spelade hon upp sig igår och klarade kvalgränsen precis på totalt två slag över par.

Men under lördagen stod svenskan för en riktig svag runda med åtta bogeys och en enda birdie vilket placerar henne sist bland de 74 som klarade cutten. Hennes 79-runda var sämst av alla.

– Det var en jobbig runda, helt klart. Jag kämpade in i det sista, det var inget flyt. Jag hittade inte rytmen, säger hon till SVT.

”Bara att bita ihop”

Detta trots att hon hade en bra känsla inför dagen.

– Det var jättekul att värma upp morgonen, det kändes bra och bra tempo. Allting kändes bra, jag kände mig väldigt bekväm på greenerna idag.

Sörenstam har visserligen varit borta en lång tid men är ändå missnöjd med dagen.

– Jag hade inte velat vara så här långt efter. Ronderna är ju väldigt upp och ner, det är ju så golfen är när man inte spelar så mycket. Det är bara att bita ihop och köra på.

Holmqvist bäst

Dani Holmqvist är bästa svenska på delad 21:a plats, totalt fyra slag under par. Anna Nordqvist och Pernilla Lindberg är delade 28:or på -3 totalt.

Gainbridge Open avslutas imorgon. Amerikanskan Nelly Korda leder på -13 slag.

Sörenstam spelar på LPGA-touren som en del i uppladdningen inför US Senior Womens Open som hon ska spela i sommar.

KLIPP: Sörenstam om fredagens fina runda i Orlando (26 februari):

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.