Annika Sörenstam. Foto: Bildbyrån.

Sörenstam gick under par – klarade kvalgränsen

Uppdaterad
Publicerad

Annika Sörenstam klarade kvalgränsen i sin comeback på LPGA-touren.

Golflegendaren gick andra rundan på ett slag under par, totalt är hon två slag över.

– Målet var att gå under par i dag, säger hon till SVT Sport.

Sörenstams vassaste slag, ett läckert inspel på det sjunde hålet som rullade i hål och gav en birdie.

– Det var en höjdpunkt. Tajmingen var jättebra också, slog en perfekt liten lobbwedge, landade mitt på green, som sedan rullade ner i koppen, säger Sörenstam till SVT Sport.

– Det var härligt, jag har jobbat på det slaget en hel del. Det var kul att jag fick göra det på tävling också, fortsätter hon.

Annika Sörenstam, 50, kan fortfarande utmana på LPGA-touren. 13 år efter den senaste tävlingen på den största scenen klarade hon kvalgränsen precis. Efter två rundor ligger Sörenstam på +2, vilket var resultatet som krävdes för att ta sig vidare till helgens spel.

På fredagen gick hon runt på 71 slag, ett under par, när hon stod för tre birdies och två bogeys.

– Det är helt okej, målet var att gå under par i dag. Även om förhållandena är väldigt fina och banan är bra. Att kunna scora under par, det är jag nöjd med, säger Sörenstam.

Har du saknat anspänningen, publiken?

– Inte direkt. Visst är det kul, det har varit underbart att gå här med min man och prata med Anna (Nordqvist) och Madde (Sagström).

Dani Holmqvist är bästa svenska på delad 13:e plats, totalt tre slag under par efter en kanonrunda (67 slag). Lydia Ko leder på -10.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.