Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Annika Sörenstam sköt bollen under grannens grind. Foto: SVT

Annika Sörenstam slog bollen under grannens grind

Uppdaterad
Publicerad

Alla blickar riktades mot Annika Sörenstam när hon återkom till LPGA-touren 13 år efter att hon avslutade karriären.

En trippelbogey förstörde dagen för 50-åringen på hemmabanan. Men hon hyllades med sång efter en birdie på 14:e hålet.

– Klart jag var nervös. Och när man ser familj och vänner som står där och hejar vill man inte göra dem besvikna, säger Sörenstam till SVT.

– Jag kände mig lite spänd, kände att jag inte svingade ut klubban riktigt. Det var en lite tråkig start men som tur var slog jag bra andra slag och sen fick jag par. Det kändes ju skönt att kunna bocka av det.

KLIPP: Hör Annika Sörensamt efter första rundan

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Sörenstam: ”Klart jag var nervös”

Två slag från cutten

Sörenstam slutade på +3 och gick runt på 75 slag. Hon tog av sig kepsen och vinkade till den lilla publik som följde bollen. Hon är två slag från att klara cutten och gå vidare till spel i helgen i det 120 kvinnor stora startfältet. När hon signerade scorekortet läste hon siffrorna på svenska.

Vad krävs för att du ska klara cutten i morgon?

– Jag har inte riktigt tittat ännu. Men jag behöver gå under par i morgon, det kan jag tänka mig. Men mycket mer än det kan jag inte göra, säger hon.

Det var på det femte hålet som den ödesdigra trippelbogeyn kom på sommarfagra Lake Nona-banan utanför Orlando, Florida. Sörenstams boll hamnade under grinden till en granne och det blev sju slag innan hon fick i bollen på par 4-hålet. Hon fick fråga domaren hur läget skulle bedömas.

Missade birdiechans utanför Stensons hus

Sörenstams hade en birdiechans på det 13:e hålet, bredvid Henrik Stensons hus, men hon var inte nära utan bollen föll av puttlinjen och hon fick nöja sig med par i fågelkvittret.

Sedan blev det revansch på det 14:e. Hon lade ett inspel några decimeter från hålet och log och vinkade till några fåtal åskådare, mest grannar och journalister, som följde bollen. Det blev sedan en birdie och sonen Will blev förtjust och log stort. Mamma Annika gjorde tummen upp. ”Annika is back” sjöng en av åskådarna för att hylla legendaren som gick i en ren svenskboll med titelförsvarande Madelene Sagström (77 slag) och Anna Nordqvist (72).

Även vid det 16:e hålet, alldeles nära sin egen bostad, hade Sörenstam birdiechans men fick nöja sig med ett par medan alligatorerna simmade omkring i träsket.

Lydia Ko leder tävlingen på -7, 65 slag, efter delvis bländande spel. Hon avslutade dagen med att sätta en tolvmetersputt.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer