Madelene Sagström och Annika Sörenstam bor bägge i Orlando, Florida, och har tränat ihop. Foto: TT.

Sörenstam om Sagströms seger: ”En viktig vinst för henne”

Uppdaterad
Publicerad

Golflegendaren Annika Sörenstam tog 86 segrar på LPGA-touren och gläds med Madelene Sagström som i går tog sin första.
– Det var en viktig vinst för henne för att bygga självförtroende, säger Sörenstam.

Det var under söndagen som Madelene Sagström, 27, tog sin första seger på LPGA-touren och gick in i den exklusiva klubb på tolv svenskor som vunnit på den amerikabaserade touren.

Bägge bor i Orlando och har tränat ihop ett par gånger. Efter första vinsten tror Sörenstam att det kan lossna för Sagström som visade spetskvalitet med att gå en av rundorna i Boca Raton, Florida, på 62 slag. 

”Veta att man duger och är på rätt ställe”

– Det var en viktig vinst för henne för att bygga självförtroende, att veta att man kan och duger och att man är på rätt ställe. Hon kommer nog att ha en bra säsong, förutspår Sörenstam för SVT Sport i samband med Idrottsgalan i Globen.

Sörenstam har bra koll på Sagström.

– Det var jättekul att se och jag känner Madelene, har följt hennes karriär de sista tre, fyra åren. Hon har mycket talang och det har gått upp och ner men kul att se att det gick så bra i helgen och att hon kunde vinna sin första tävling på LPGA-touren, vilket var jätteroligt, säger Sörenstam.

SE MER: Här tar Sagström första LPGA-vinsten

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Madelene Sagström med sin första LPGA-trofé Foto: TT Nyhetsbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer