Maja Stark och Anna Nordqvist. Foto: Bildbyrån

Maja Stark och Anna Nordqvist tog andra raka i Las Vegas

Uppdaterad
Publicerad

Både Maja Stark och Anna Nordqvist tog andra raka segern i LPGA-tourgolfen i Las Vegas.

– Jag ska bara försöka att göra det jag gjort, för det har uppenbarligen fungerat de senaste två dagarna, säger Stark inför fortsättningen.

Maja Stark vann sex av hålen, medan kinesiskan Yu Liu knappade in avståndet genom att ta hem fyra.

Stark pekade på tålamodet som extra framgångsrikt.

– Jag blev inte för nervös när hon vann ett hål. Jag antar att jag hade lite försprång för hon började inte så bra. Inte jag heller, men jag tror att jag var upp tre på de fyra första, så det gjorde att jag kände mig lite säkrare så att jag kunde svinga lite mer fritt, säger svenskan efter matchen.

”Kan fortfarande missa”

Maja Stark har nu vunnit de två inledande matcherna. De sexton gruppvinnarna går vidare till helgens utslagsmatcher.

– Jag kan fortfarande missa, någon kan passera mig, man kanske slutar i kvalspel. Så jag ska bara försöka att göra det jag gjort, för det har uppenbarligen fungerat de senaste två dagarna.

Anna Nordqvist var en annan av de elva spelarna som vann sin andra match i rad. Det blev rätt dramatiskt, då svenskan tappade en ledning med fyra under till endast ”en upp” mot amerikanskan Lauren Coughlin.

Nordisk duell

Linn Grant besegrade finländska Matilda Castren efter att ha kämpat ikapp ett rejält underläge.

– Jag hade bara inställningen att det är en svår golfbana, så allting kan hända på alla hål. Man måste bara fortsätta att träffa fairways och försöka att träffa de där greenerna. Ofta vinner man ett hål på par för att de är så svåra, säger hon enligt AP.

Linnea Ström och Frida Kinhult förlorade däremot sina matcher mot sydkoreanskt motstånd i form av An Narin och Ryu Hae-Ran.

MER GOLF: Se instruktörens sensationella hole-in-one: ”Gick den in?”

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se instruktörens sensationella hole-in-one: ”Gick den in?”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.