Stenson besegrad av Rose – igen

Uppdaterad
Publicerad

Precis som i OS i Rio de Janeiro ifjol fick Henrik Stenson se sig besegrad av engelsmannen Justin Rose i stortävlingen WGC i Shanghai. Svensken slutade delad tvåa tillsammans med världsettan Dustin Johnson.

Inför avslutningen ledde världsettan Dustin Johnson med hela sex slag, men i dag misslyckades han totalt och gick runt på hela 77 slag (5 över par).

Det var det största raset under en avslutande runda på PGA-touren sedan 2005 då Sergio Garcia tappade en lika stor ledning på Quail Hollow, USA.

– Jag fick aldrig något att fungera och satte inga puttar, så enkelt är det, förklarade världettan det stora raset.

Henrik Stenson slutade sammanlagt på tolv under par och delade därmed andraplatsen med Dustin Johnson och Brooks Koepka.

Dåligt slag på 17:e ödesdigert

Stenson var ett tag i delad ledning efter sin birdie på det 16:e hålet men när hans utslag på par 3-hålet, det 17:e, togs av vinden, blev dåligt och landade kort missade han att göra par. Därmed försvann segerchansen.

–Vinden blåste hårt. På den här banan så bestraffas man hårt om man slår fel typ av slag. Det var det som hände Dustin idag flera gånger, sa Stenson om det som hände på 17:e hålet.

– Jag spelade ganska bra och så slog jag ett dåligt slag med kanske fel klubba på 17:e. Det förstörde mina chanser att vinna, konstaterade svensken.

Justin Rose vann med två slags marginal. Det var hans förste seger sedan OS-guldet i Rio, då han också hade Stenson bakom sig till slut.

– Jag spelade matchspel mot banan sista nio och trodde egentligen att jag spelade för andraplats, sa Rose efter segern enligt svenskgolf.se.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.