Henrik Stenson Foto: Bildbyrån

Stenson laddad för The Open: ”Mycket minnen”

Publicerad

Henrik Stenson kommer till British Open på torsdag med en bra form. Svensken kom fyra i Skottland efter att ha spelat 19 under par. Och efter en del arbete med de långa slagen är det en taggad Stenson.
– Jag tycker vi lyckats vända den trenden som varit innan, säger han till SVT Sport.

Stenson spelade stabilt på Scottish Open i veckan, och hade endast ett hål där han gick över par. Det var på 17 hålet i tredjerundan där han gjorde en dubbelbogey, men han hamnade ändå på 69 slag totalt, två under par.

Totalt under veckan så slutade han 19 under par, vilket gav honom en fjärdeplats.

Inför Scottish Open laddade Stenson upp med semester, nu blev det hårdträning inför tävlingarna på Royal Portrush på Nordirland.

– Det har varit arbete på Scottish med min tränare för att få bättre ordning på långa slagen och jag tycker att vi lyckats vända den trenden som varit innan. Spelet känns okej så här långt så det är klart att vi hoppas att vi ska ha en lyckad vecka, säger Stenson till SVT Sport.

”Grymt att spela”

Nu ser Stenson fram emot British open som inleds på torsdag – en tävling som särskilt efter vinsten 2016 betyder mycket för svensken.

– Givetvis är det mycket minnen från både tidigare år men framför allt efter vinsten 2016. Så att det är alltid kul att vara tillbaka och jag hoppas att vi ska ha en bra vecka.

Att The Open betyder mycket för många av de svenska spelarna tror Henrik Stenson beror på det geografiska läget.

– Det är vår major på den här sidan av Atlanten, de andra befinner sig i USA. Som europé har det alltid känts som att det är den som står först på listan. Lyckas vi inte vinna någon annan så är vi rätt nöjda om vi plockar hem den, säger han.

Hur mycket ser du fram emot första tee?

– Det beror på vädret hur mycket man längtar till första tee, det kan regna på tvären. Men nej, det är fantastisk publik och jag tror att det kommer vara otroligt mycket publik på Portrush. De har verkligen saknat ett så här stort event väldigt länge så det kommer vara grymt att spela inför den publiken.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer