Foto: Bildbyrån

Stenson har tätkänning i Skottland: ”Det bästa jag spelat i år”

Uppdaterad
Publicerad

Henrik Stenson fortsätter att visa fin form inför British Open nästa vecka.

Efter andra rundan av genrepet Scottish Open ligger han delad fyra, två slag bakom ledartrion.

– De här två varven är det bästa jag har spelat i år, säger han till SVT Sport.

Den svenske stjärnan låg delad tolva efter den första rundan av Europatourtävlingen Scottish Open i North Berwick, men efter att ha gått runt på sex under par för andra dagen i rad klättrade han till en delad fjärdeplats.

Trion med Lee Slattery (England), Erik van Rooyen (Sydafrika) och Bernd Wiesberger (Österrike) leder med totalt 14 slag under par.

– Jag är nöjd med dagen givetvis. Det långa spelet fortsätter att leverera och puttningen var solid. Kan jag hålla mig bogeyfri hela veckan så är jag nöjd, säger Stenson till SVT Sport.

– Nu hoppas jag kunna mala ner de andra ända in i kaklet.

Sex birdies igen

Stenson bjöd på sex birdies, precis som i går, och visar riktigt bra form inför nästa veckas British Open. Årets sista major.

– Jag tar en formtopp när den än kommer. Det känns som om jag har fått en knuff i rätt riktning, helt klart. Men säsongen är lång och det ska spelas mycket golf även efter den sista majorn.

Har du spelat bättre i år?

– Nej, jag är nog beredd att säga att det här är det bästa jag har spelat. Ibland kan man få bra score, men ändå inte tycka att man spelar bra. Lägger man ihop alla delar i spelet så är de här två varven det bästa jag spelat i år, säger Stenson.

British Open börjar på torsdag nästa vecka.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.