Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Henrik Stenson. Foto: Bildbyrån

Stenson inför årets första major: ”Är på rätt väg i långa spelet”

Uppdaterad
Publicerad

Efter en delad 35:e plats i comebacken på WGC-tävlingen i Memphis, Tennessee är Henrik Stenson på plats i San Francisco för årets första major.
– Fler birdies måste i den här veckan helt klart. Jag tangerade något rekord förra veckan i antal par. Jag gjorde 62 par förra veckan, vilket är tangerat tourrekord, och det kan ju vara bra om det extremt svårt men förra veckan var inte den tuffaste på året så mer birdies behövs den här veckan, säger Henrik Stenson till SVT Sport.

382 dagar har gått sedan den senaste herrmajorvinnaren korades. Inte sedan andra världskriget har det gått så har lång tid mellan majorgolf. Nu ska Stenson och de andra ta sig an klassiska banan TPC Harding Park i San Francisco.

– Det kan vara hyfsat seg ruff, helt klart hålla sig på fairway är en bra början. Banan har mycket lut på en del greener om jag kommer ihåg rätt, så det gäller att placera bollen under hål så mycket som det går för att ge sig själv de bästa birdieputtarna, säger Henrik Stenson till SVT Sport.

Stenson har lagt ner mkt arbete med sin tekniska tränare och det känns som han är på rätt väg i det långa spelet. Innan tävlingen inleds på torsdag ska han spela tre nio hålsvarv på banan och då handlar det mest om farten på greenerna.

– Mycket handlar om att acklimatisera sig på hastigheten på greenerna så att speeden sitter när man väl drar igång för det är ingenting du kan hitta under resans gång utan det ska ju sitta där på torsdag när man börjar tävlingen helt klart, säger Henrik Stenson till SVT Sport.

KLIPP: Svensken fick ta båten till bollen

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Sjöholm fick ta båten till bollen. Foto: AP

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer