Henrik Stenson. Foto: TT

Stenson med i toppen i Asien

Uppdaterad
Publicerad

Henrik Stenson är tillbaka på golfbanan.
Och i årets första tävlingsrond visade svensken upp ett stabilt spel.
Med tre slag under par är han med i toppen efter första dagen av tävlingen i Singapore.

En del av julledigheten tillbringade Henrik Stenson i en husbil. Tillsammans med familjen gav sig golfstjärnan ut på en ”roadtrip” i USA – en bilsemester som 43-åringen uppskattade. Men han frågar sig ändå är om ledigheten var tillräcklig...

– Fyra–fem veckors uppehåll för att sedan köra på i elva månader är ju lite i tajtaste laget, sade Henrik Stenson i en intervju med Svensk Golf tidigare i veckan.

Kanske var det ändå den ”korta” semester som gjorde att den svenske golfstjärnan lyckades konservera formen. För efter segern i inbjudningstävlingen på Bahamas i december började Henrik Stenson år 2020 med en stabil förstarond och en – vad det ser ut som – topplacering på Asien-tourens första tävlingsdag i Singapore.

Efter fem birdies och två bogeys noterade han 68 slag, och med tre slag under par är han just nu delad nia.

Kosuke Hamamoto, Thailand, leder på sex under par.

Spelet avbröts på grund av svåra väderförhållanden innan alla hann spela klart och därmed återupptas tävlingen på fredagen, då vissa spelarna får spela klart första ronden innan den andra tar vid.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer