Foto: Bildbyrån/TT Nyhetsbyrån

Succé för Madelene Sagström – fiasko för Anna Nordqvist

Uppdaterad
Publicerad

I fjol vann Anna Nordqvist British Open före Madelene Sagström.

I årets majortävling i golf i Skottland är Sagström tvåa medan Nordqvist har spelat färdigt.

Efter två dagars spel är Nordqvist fyra slag över par. Torsdagens öppningsrunda blev en mardröm för svenskan som gick runt på tre slag över par. Den andra rundan blev en aning bättre med 72 slag, ett över par. Men det räckte inte för att få spela vidare i helgen. Nordqvist var ett slag ifrån kvalgränsen.

Desto roligare, sett med svenska ögon, är att Madelene Sagström klättrat från en 13:e plats till andraplatsen efter två dagars spel på Muirfield. Hon gick på 65 slag på fredagen, sex under par, efter åtta birdies men hon hade även två bogeys. Totalt är hon sju under par, ett slag från ledande sydkoreanskan Chun In-Gee.

– Det är jättekul, jag är väldigt nöjd med spelet från början till slut. Jag spelade bra från tee till green och puttade riktigt bra, säger hon efter rundan.

”Mer bekväm”

Hon säger att hon tidigare varit lite orolig för att spela golf på linksbanor och inte vågat slå slagen fullt ut:

– Men nu känner jag mig mer bekväm. Jag har jobbat mycket med min caddie att våga spela spelet fullt ut. Och idag var en sån runda då jag verkligen körde, säger Sagström.

– Jag är jättetaggad inför helgen, jag tar det här läget alla dagar i veckan.

Katastrofstart

Maja Stark, som var bästa svenska den första dagen med en 68-runda och en femteplats, fick en katastrofstart den andra dagen. Hon inledde med en dubbelbogey på det första hålet och en bogey på det andra. Tre birdies räddade upp resultatet till 71 slag. Hon är på elfte plats.

– Jag har haft bättre starter men jag bara fortsatte att jobba. Jag och caddien körde trehålsmatcher mot banan och jag tror att vi vann mot banan, säger hon.

– Det ska bli jättekul att få spela i helgen, jag har inte klarat cutten i de två senaste tävlingarna.

Linn Grant inledde med tre birdies, men två bogeys förstörde ett toppresultat för dagen. Hon är totalt ett under par efter en 70-runda.

ARKIV: Samtalet som förändrade Sagströms karriär (23 februari 2021):

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.