Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Linn Grant och Pajaree Anannarukarn. Foto: TT

Suverän thailändska satte stopp för Grant

Uppdaterad
Publicerad

Det blev en delad tredjeplats för Linn Grant på LPGA-touren i Las Vegas. Svenskan förlorade semifinalen i matchspelstävlingen trots ett varv med fem birdies och en eagle.

Pajaree Anannarukarn var stekhet i gårkväll i semifinalen i matchspelet i Las Vegas på LPGA-touren. Thailändskan inledde med fyra raka birdies och då kunde inte ens Linn Grant, som spelade bra, gör något.

Grant tvingades ge upp matchen på det 17:e hålet när hon hade ett hopplöst läge i en bunker.

– Jag inledde veckan utan sådär värst mycket självförtroende och jag lämnar den här tävlingen med klart bättre känsla, så jag ser fram mot kommande veckor och resten av året, sade Grant efter förlusten.

Annarukarn vann finalen

Anannarukarn vann sedan även finalen mot japanskan Ayaka Furue.

– Matchspel tar mycket energi under hela veckan. Jag försöker verkligen ta in det här nu och är så tacksam för allt, säger en överlycklig Anannarukarn.

När thailändskan slog Furue med 3/1 i finalen vann hon sin andra seger på LPGA-touren. Men det var riktigt nära att det inte blev något den här veckan. I gruppspelet var hon ytterst nära att bli utslagen efter förslust i mötet med Karis Davidson. Det tvingade fram ett särspel där thailändskan vann.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.