Maja Stark på Europatourtävlingen i Åhus i september Foto: TT Nyhetsbyrån

Svag start av Stark i LPGA-kvalet

Uppdaterad
Publicerad

Maja Stark fick en trög start på LPGA-kvalet i Florida igår. Svenskan som vunnit två Europatourtävlingar sedan hon blev proffs i somras, fick det inte alls att stämma och gick tre över par första varvet. 

Däremot startade Linn Grant riktigt bra med 68 slag och fyra under par. Hon ligger delad tvåa. Även Beatrice Wallin, fortfarande amatör, är med i toppen på en tiondeplats på tre under par.

Tio svenskor deltar i det andra steget i kvalet till LPGA-touren.  Av de 179 som deltar går de 45 första vidare till det tredje steget i kvalet som spelas i decemeber i Alabama.  Just nu, efter en dags spel är det bara Linn Grant och Betrice Wallin som är på rätt sida strecket.

Meritmässigt och formmässigt finns all anledning att tro att även Maja Stark ska klara av kvalet. Men 21-åringen från Abbekås har en uppförsbacke nu efter ett första varv på tre över par och den delad 113:e plats. 

I slutsteget i kvalet som avgörs i Alabama i december kommer de 45 bästa från kvalsteg 2, som nu spelas, få sällskap av spelare lågt rankade PÅ LPGA-touren, som ska försöka behålla sitt kort. Dessutom kommer topprankade spelare från undertouren Symetra Tour, Europatouren och från världsrankingen, finnas på plats i Alabama. 

Där kan alltså flera andra svenskor än de tio som spelar nu i veckan komma att ansluta, exempelvis talangen och Symetra-tourspelaren Frida Kinhult.

Svenskornas placering efter en dags spel:

2 Linn Grant -4

10 Beatrice Wallin (a)  -3

71 Louise Stahle +1

89 Elin Arvidsson +2

Emma Thorngren +2

113 Maja Stark +3

135 Lisa Pettersson +4

154 Mia Landegren +5

      Sara Kjellker (a) +5

176 Anna Appert Lund +9

Leaderboard Q-school >>>

Nyblivna proffset Maja Stark siktar på LPGA (20/10)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.