Svenska golftalangen imponerar – med i toppen

Uppdaterad
Publicerad

Linn Grant, 22, jagar segern i den svenska Europatourtävlingen, Scandinavian Mixed.

Efter två rundor är svenskan med i tätstriden.

– Det var lite bättre spel igår men trots att jag kanske inte slår de bästa slagen idag  får jag ändå ihop bra resultat, säger svenskan till SVT Sport.

Linn Grant fortsätter att spela bra golf. Den svenska golftalangen, som blev proffs för mindre än ett år sedan, har sedan dess tagit två segrar på Europatouren – varav den senaste i Belgien i slutet av maj.

Och efter två spelade rundor av Scandinavian Mixed i Halmstad har hon bud på ytterligare en seger.

– Det känns bra. Det är bra att ligga lite efter och kunna gå ut och jaga lite utan att känna att jag har något att försvara liksom, säger Grant.

22-åringen inledde visserligen med en bogey. Men sedan spelade hon upp sig. Grant gick runt på 68 slag, fyra under par, och är i nuläget delad tvåa på –10.

Golfikonen Annika Sörenstam hade det tyngre och noterades för 75 slag och missar därmed ”cutten”.

Kommer ”småskaka” på första tee

Hon gick i samma boll som Linn Grant och Kristoffer Broberg (-2 idag, -8 totalt) och de hade kul ute på Halmstad Norra.

– Ja det var lika kul som igår. Vi fistpumpade och hejade på varandra och det var mysigt, skrattar Grant, som igår var jättenervös för att spela med Annika Sörenstam.

Imorgon kommer hon spela i en av de sista bollarna. Men nu har nervositeten släppt. Eller?

– Det kommer vara lugnt. Idag var det lugnt men det är klart, då gjorde jag bogey på 1:an också, så man ska kanske vara lite nervös. Jo, jag kommer nog vara lite nervös och stå och småskaka på 1:an, skrattar Grant.

Kristoffer Broberg imponerad av Linn Grant

Scrivener leder efter banrekord

Bäst bland golfarna som spelade under förmiddagen var Jason Scrivener som gick runt på 64 slag – nytt banrekord. Han toppar i nuläget på –12.

Joakim Lagergren och Alex Norén hade båda en fin förmiddag och gick runt på 66 respektive 67 slag. Båda har –4 i totalen.

Flera golfare slår ut under eftermiddagen, bland andra Henrik Stenson och Maja Stark.

Lindblad hade det kämpigare på fredagen

Leaderboard >>>>

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.