Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: TT

Slagläge för svenskorna inför majoravslutningen: ”Lite oflyt idag”

Uppdaterad
Publicerad

Det är bäddat för en rafflande upplösning av golfmajorn Evian Championship under söndagen.

Med i jakten på ledande hemmaspelaren Céline Boutier finns svenska duon Anna Nordqvist och Linn Grant.

– Jag kom inte in i något momentum överhuvudtaget, summerar Grant till LPGA.

Aldrig tidigare har en fransk spelare vunnit hemmamajorn Evian Championship, belägen i de franska alperna.

Inför söndagens avslutande varv har Céline Boutier en utmärkt chans att bli den första. Hon leder damernas fjärde major för året på –11, tre slag före japanskan Nasa Hataoka.

Strax bakom den klunga som jagar, med profiler som tvåfaldiga majorvinnaren Minjee Lee, titelförsvarande Brooke Henderson och världstvåan Nelly Korda, lurar två svenskar på 14:e plats.

Efter att ha inlett dagen med en bogey stod Anna Nordqvist för ett fint varv och gick tre slag under par. Det är också hennes totalscore inför söndagen.

”Lite oflyt idag”

På samma plats ligger Linn Grant. Efter en trög start utan birdies de första 14 hålen avslutade hon de sista fyra på –2.

– Lite oflyt idag. Jag kom inte inte in i något momentum överhuvdtaget. Jag tyckte att jag spelade bättre än vad scoren blev. Fortfarande bra spel men jag känner att jag inte har tillräckligt med självförtroende i mina slag. Jag fick inte i några puttar idag så jag hoppas på bättre flyt imorgon, säger Grant till LPGA.

24-åringen, som tidigare har bevisat att hon trivs i Evian, är ändå optimistisk inför den sista dagen.

– Ny dag imorgon. Jag har skjutit lågt på den här banan innan, det går om man har en bra dag. Så jag hoppas på det. Det är bara att gå ut och försöka hitta lite bättre självförtroende på ranchen i eftermiddag och sen gå ut och vara lite mer aggressiv, avslutar hon.

Gustavsson med fin runda

I skymundan av den blågula stjärnduon gjorde Johanna Gustavsson dagens finaste svenskvarv. Gustavsson gick runt på 67 slag, fyra under par, och klättrade till en 22:a plats.

Pernilla Lindberg inledde dagen på –2 men föll tillbaka efter en 74-runda. Ett slag bakom, på +2, finns Linnea Ström.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.