Anna Nordqvist. Foto: Bildbyrån

Svenskor på birdiejakt i årets sista major

Publicerad

De fem svenskorna i Evian Championship gjorde tillsammans bara tolv birdies i går.
Det behöver sänkas fler blågula birdieputtar när årets sista golfmajor fortsätter i Frankrike i dag.

Caroline Hedwall slog flest puttar (37) av alla spelare i hela startfältet under första rundan. Fjolårsvinnaren Anna Nordqvist brände ett gäng bra chanser efter vassa inspel. Pernilla Lindberg hade också kunnat vara en handfull slag bättre om hon bara hade varit lite hetare med puttern.

Ska svenskorna klättra i resultatlistan i dag krävs utan tvekan mer effektivitet på greenerna.

– Det kändes som att jag fick den sämsta utdelning det kunde bli. Jag fick verkligen inte i någonting, säger Lindberg om gårdagsrundan.

– Jag har tappat lite självförtroende med puttningen den senaste tiden, men jag har ändrat lite i uppställningen på träning de senaste veckorna och det har känts jättebra. Men när jag skulle göra samma sak i tävlingssituation så kändes det som att jag inte riktigt litade på det.

Bäst på greenerna – och bäst även i resultatlistan – är så här långt Dani Holmqvist. Doldisen behövde 28 puttar under sin inledande 69-runda och ligger på delad 17:e plats. Holmqvist är fyra slag bakom ledarna Carlota Ciganda, Spanien, och Maria Torres, Puerto Rico.

Fakta: Svenskornas starttider

Visa

7.30: Madelene Sagström (sex över par, ligger delad 97:a).
8.25: Dani Holmqvist (två under par, delad 17:e) och Pernilla Lindberg (ett över par, delad 41:a).
13.10: Anna Nordqvist (på par, delad 35:a).
13.43: Caroline Hedwall (sex över par, delad 97:a).

De 70 bästa spelarna, av totalt 120, får spela vidare efter dagens runda.

Källa: TT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer