Maja Stark och Frida Kinhult stod för en stark avslutning på LPGA-tävlingen i Arizona, USA. Foto: TT

Svenskorna Frida Kinhult och Maja Stark på delad tredjeplats

Uppdaterad
Publicerad

Frida Kinhult och Maja Stark kan kassera in en miljon kronor vardera i prispengar efter helgens LPGA-tävling i Arizona.

De slutade på en femdelad tredjeplats i en finalrunda där vädret var en lika svår motspelare som någon annan, med starka vindar, regn och mycket skiftande temperaturer.

De båda svenskorna avslutade med en birdie på 18:e och sista hålet för Kinhult och en på 17:e för Stark. För Stark var det en minirevansch efter en bogey på 16:e hålet.

Vann tävlingen gjorde världsettan Nelly Korda, USA. Det var Kordas tredje raka seger på touren, av lika många tävlingar hittills. Hon är den första amerikanskan som klarat den bedriften sedan 1978, enligt AP.

Korda gick runt på totalt tre slag färre än svenskorna och två färre än tvåan, australiensiska nykomlingen Hira Naveed. Delade tredjeplatsen med de båda svenskorna gjorde sydkoreanskan Mi Hyang Lee, amerikanskan Lexi Thompson samt spanjorskan Carlota Ciganda.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.