Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se Kims läckra hole in one – rakt ner i koppen. Foto: TT

Kim med en läcker hole in one – Finau leder i Texas

Uppdaterad
Publicerad

Genrepet inför Masters, årets första golfmajor, spelas just nu i Houston, Texas. Efter en kanonrunda på andravarvet, 62, leder Tony Finau med två slag.

Men störst applåder på the Memorial Park Golf Course fick i går amerikanen Chan Kim som på den nionde hålet bara behövde ett slag.

Hans boll studsade en gång på greenen och sedan rakt ner i koppen för ett hole in one.

Den ende svenske deltagaren på Masters om en dryg vecka är Ludvig Åberg. Men den unge svenske världsnian är inte på plats i Texas.

I stället är det Åbergs hyresvärd Vincent Norrman som är bäste svensk.

Norrman, som hyr ut ett rum till Åberg, i hans och Frida Kinhults hus i Tallahassee, Florida, gick andra varvet på ett över par och delar 29:e platsen på ett under par. Svensken är på -1 totalt, åtta slag efter ledaren Finau.

På LPGA-touren i Gilbert, Arizona, är just Frida Kinhult bästa svenska efter två dagars spel. Kinhult svarade för en fin runda på åtta under par och avancerade till en 22:a-plats, fem slag efter ledande australiensiskan Hannah Green.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.