Louis Oosthuizen leder British Open efter första dagen. Foto: TT

Sydafrikansk ledning i British Open

Uppdaterad
Publicerad

Han vann British Open 2010 och har därefter varit majortvåa hela sex gånger. Nu gör Louis Oosthuizen ett nytt försök att nå hela vägen igen – och det har börjat bra.

Sydafrikanen behövde 64 slag, sex under par, under den första rundan av British Open på Royal St George's och leder efter första dagen.

Sex birdies, tolv par och inte en enda bogey blev det för Oosthuizen, som inte hade mycket att klaga på när han i ensam ledning summerade det som han beskrev som en ”perfekt runda”.

– Jag gjorde inte många misstag. När jag hade bra lägen att göra birdies så satte jag puttarna. Så en väldigt bra och stabil runda, säger Oosthuizen.

Kinhult bäste svensk

Marcus Kinhult, gick runt på 69 slag, ett under par, och är bäste svensk efter första dagen på en delad 32:a plats.

– Jag hade ett litet snack med min caddie efter nio hål och vi var båda överens om att det kändes ganska bra, även om det råkade bli några skitbogeys på rad, säger Kinhult till TT.

Henrik Stenson gick runt på 71 slag och är 79:a. Han är på rätt sidan cutten och en av dem som just nu får spela vidare över helgen.

Till resultaten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.