Madelene Sagström och DAniela Holmqvist är bra med i Europatourtävlingen i Australien. Foto: Bildbyrån/Arkiv

Tätkänning för svenskduo i Australien

Uppdaterad
Publicerad

Både Madelene Sagström och Daniela Holmqvist har tätkänning efter den första dagens spel i Europatourtävlingen i Australien. De båda svenskorna ligger på en delad andraplats, två slag upp till ledning.

Golfsäsongen är i gång och just nu avförs den andra tävlingen för året, i Australien, på Europatouren. Och för de svenska spelarna har det börjat bra.

Både Madelene Sagström och Daniela Holmqvist har tätkänning efter den första rundans spel. De gick båda på 68 slag, fyra under par, vilket placerar de på en delad andraplats. Leder gör hemmaspelaren och amatören Doey Choi , två slag före svenskduon.

– Det regnade till och från, men vi kan inte påverka vädret så det gällde att ha tålamod och ta rätt rätt beslut på banan, säger Madelene Sagström till Europatourens hemsida.

Ett slag bakom de två svenskorna ligger en grupp på fyra spelare, däribland Jenny Haglund.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.