Två segrare i Atlanta: Justin Rose och Tiger Woods. Foto: TT.

Tiger snuvad på 88 miljoner kronor

Uppdaterad
Publicerad

Det var nära att bli dubbel jackpot för Tiger Woods men på det sista hålet snuvades amerikanen på 88 miljoner kronor. Det blev engelsmannen Justin Rose som kammade hem storpotten.

Förutom vinsten i själva tävlingen var Tiger Woods på väg att vinna hela slutspelet, FedEx Cup, men Justin Rose, som gick i bollen framför, hade flyt med studsarna och gjorde birdie på det sista hålet.

Det var precis vad som behövdes för engelsmannen som därmed kammade hem bonusen på 88 miljoner kronor. Det var rafflande ända in i det sista och flera spelare hade chansen på bonusen.

Woods fick ”nöja sig” med 14 miljoner kronor som segern i den sista deltävlingen gav.

– Jag väntade på ett genombrott hela dagen och att få det på det sista hålet var en fantastisk tajming, säger Rose som våndades till BBC.

Åker direkt till Paris för Ryder Cup

– Det var ett fruktansvärt scenario innan jag löste situationen.

Nu ser OS-mästaren från Rio 2016, Rose, fram emot att delta i Ryder Cup i Paris fredag till söndag, där han bland annat får träffa nära vännen Henrik Stenson.

– Det var en kraftödande dag men jag kan inte vänta på att ta mig till Paris, säger Sydafrikafödde Rose som kramades om av sina två barn Leo och Charlotte och frun Kate efter tillskottet i kassan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.