Tiger Woods och Tom Brady ska mötas i en välgörenhetsmatch. Foto: TT Nyhetsbyrån

Tiger Woods och Tom Brady i välgörenhetsmatch

Uppdaterad
Publicerad

Tiger Woods, Phil Mickelson, Tom Brady och Peyton Manning – den stjärnspäckade fyrbollen ser ut att snart bli verklighet på en golfbana i USA.

Kvartetten är klar för en tv-sänd välgörenhetsmatch där alla intäkter ska gå till stöd kopplat till coronapandemin, bekräftar medieföretaget Turner Sports.

Något exakt datum för matchen är inte offentliggjort, men mycket pekar på att den kommer att avgöras i maj någonstans i Florida.

Statens guvernör Ron DeSanctis har uttryckt sitt stöd för stjärnmötet.

Corona och idrott

– Det skulle inte vara någon publik där, men det kommer att sändas på tv och jag tror att folk har hungrat efter något att titta på, sade han nyligen.

Manning har lagt av

Golfstjärnorna Woods och Mickelson – med 15 respektive fem majortitlar på meritlistan – har inte tävlat sedan PGA-touren stoppade allt spel för drygt en månad sedan. Peyton Manning avslutade sin framgångsrika karriär som amerikansk fotbollsspelare för drygt fyra år sedan, medan 42-årige Tom Brady efter en lång NFL-karriär i New England Patriots nyligen blev klar för Tampa Bay Buccaneers.

Drygt 47 000 personer har avlidit av covid-19 i USA.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona och idrott

Mer i ämnet