Tiger Woods. Foto: TT

Tiger Woods skadad igen – drar sig ur comebacken

Uppdaterad
Publicerad

Tiger Woods har inte spelat sedan British Open i juli.

Denna vecka skulle han dock ha gjort comeback, vid en tävling på Bahamas.

Men en ny skada sätter stopp.

Efter den allvarliga bilolyckan 2021 gjorde Tiger Woods comeback i april i år, då han slutade på 47:e plats i US Masters.

Men sedan dess har det bara blivit tre andra tävlingar för honom, med British Open i juli som den senaste. Därefter har det inte blivit en enda tävling.

Skadad i högerfoten

Men den här veckan var tanken att han åter skulle tävla, i hans egenarrangerade inbjudningstävling Hero World Challenge på Bahamas.

Men så blir det inte. På måndagskvällen meddelade han via sitt Twitter-konto att han har utvecklat plantarfasciit i högerfoten, vilket gör att han har svårt att gå.

”Efter att ha konsulterat mina läkare och tränare har jag beslutat mig för att stå över tävlingen, och fokusera på mina uppgifter som arrangör”, skriver Woods.

Siktar på tävling nästa vecka

Plantarasciit är förstadiet till hälsporre.

Woods skriver dock att han fortsatt siktar på att spela de två tävlingarna som spelas kommande två veckor, ”The Match” och ”PNC Championship”.

MER GOLF: Stjärnskottet Tom Kims succé – tangerade Tiger Woods rekord (10 oktober)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
20-årige sydkoreanska succén Tom Kim vann Shriners Children’s Open i Las Vegas. Se avgörandet här. Foto: BILDBYRÅN

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.