Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Tobias Jonsson hyllar förre lagkamraten Ludvig Åberg. Foto: Bildbyrån

Svenska amatören Tobias Jonsson imponerar på Ullna – laddar med att kolla på Ludvig Åberg

Uppdaterad
Publicerad

Amatören Tobias Jonsson är överraskande näst bäste svensk i Europatourtävlingen Scandinavian Mixed på Ullna där herrar och damer möter varandra. Nu ska han ladda inför avslutningen med att kolla på kompisen Ludvig Åberg som gör succé på PGA-touren.

– Otroligt kul att det går så bra för honom, säger Jonsson till SVT Sport.

Scandinavian Mixed har inte varit någon rolig historia för svenskarna överlag, men amatören Tobias Jonsson har imponerat genom att vara fyra under par och därmed näst bäste svensk efter två rundor.

– Jätteroligt. Min familj, släkt och vänner grattade mig för bra spel. Otroligt kul. Det var roligt. Jag tror de är mer nervösa än vad jag är faktiskt, säger han efter färdigspelad runda.

Samtidigt som han spelar bra norr om Stockholm gör kompisen Ludvig Åberg det bra i sin första PGA-tourtävling som proffs i Toronto. I kväll ska Jonsson bänka sig framför tv:n för att se honom spela.

– När vi har varit på läger och tävlat så har vi snackat mycket. Otroligt kul att det går så bra för honom. Jag ska åka hem och titta på honom ikväll då han spelar PGA-touren. Så det ska bli kul, säger Tobias Jonsson.

Elin Arvidsson är även hon fyra under par. Bäste svensk är Alexander Björk på fem under, men han är hela tolv slag efter ledande Dale Whitnell.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.