Foto: TT Nyhetsbyrån

Trist avslutning för svenskarna i PGA-mästerskapen

Uppdaterad
Publicerad

Långt före dramat kring segern utspelade sig så hade två svenskar hålat up på Beth Page-banan i New York. Det blev ett tråkigt PGA-mästerskap för både Alex Norén och Henrik Stenson. Stenson gick slutvarvet på 71 slag och Norén 73 vilket gav en 48:e respektive 54 plats.

Henrik Stenson var ganska frustrerad efter sin slutrunda där han spelade ganska bra men inte fick de resultat han ville. 

– Jag missade inte fairway många gånger, men de gångerna blev det bogeys. Sen missade jag några riktigt bra birdielägen, någon gång blev en birdie en bogey, sa Stenson efteråt.

PGA-mästerskapen

– Det är bara att åka hem och vila och jobba på spelet för det är inte där jag vill ha det. Det finns en del jobb att göra innan jag hittar formen.

Alex Norén var aldrig med och kämpade om en topplacering i den här majorn. Det började tungt redan i torsdags och har varit en kamp mot både banan och en förkylning sedan dess.

–  Vinden var stark, allt blir svårare. Greenerna blir lite hårdare och snabbare så man måste spela riktigt bra. Och jag spelade inte bra, jag träffade inte så många greener och inte så många fairways. Det är bara hem och jobba och vila, sa Norén med skrovlig röst.

Svensken har varit sjuk och fått kämpa extra mycket.

– Med en så här tuff bana så visar det sig direkt om man inte är riktigt på, säger han om hur sjukdomen påverkar prestationen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

PGA-mästerskapen

Mer i ämnet