Phil Mickelson. Foto: Bildbyrån

Tungt för Stenson – Mickelson levererar

Uppdaterad
Publicerad

Både Henrik Stenson och Alex Norén gick ut tidigt i den tredje rundan av PGA-mästerskapet på Kiawah Island, årets andra golfmajor.

För Stenson blev det dock en mardrömsstart medan Alex Norén hittade rytmen.

Samtidigt har veteranen Phil Mickelson, 50, kopplat ett grepp om ledningen.

Stenson inledde med en bogey på första hålet, vilket var en fingervisning av vad som väntade. Dubbelbogey på tredje och bogeys på femte och sjätte hålen gjorde att 45-åringen låg fem över par redan efter de sex första hålen.

Stenson skulle dock spela upp sig med tre birdies på de fem efterföljande hålen. Men då kom i stället nästa dipp i form av tre bogeys på hål 12 till 15.

Stenson landade till slut på 76 slag, fyra över par. Efter tre rundor står han på +9 och är långt ifrån täten.

Roligare ur blågul synvinkel var att det gick bättre för fältets andra svensk: Alex Norén. 38-åringen stod för två birdies, var helt förskonad från bogeys och landade på 70 slag, två under par. Norén är +3 och på en delad 38:e plats efter tre rundor.

Båda svenskarna gick ut tidigt på lördagen och när det var färdigspelat för duon hade tävlingens toppspelare inte börjat.

Inför lördagen befann sig veteranen Phil Mickelson överraskande i ledning, fem slag under par. 50-åringen delade förstaplatsen med Louis Oosthuizen, Sydafrika, efter två stabila rundor.

Och Mickelson fortsatte på den inslagna vägen under lördagen. Han gick runt på två under par och är nu i ensam ledning, ett slag före Brooks Koepka.

Mickelson har inte vunnit en major sedan British Open 2013 och om han lyckas vinna blir han den äldsta att vinna en major genom historien. Vinnarens prischeck är cirka 2 miljoner dollar eller 16,4 miljoner kronor.

MER GOLF: Här slår eldmyrorna till mot golfaren

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.