”Tutta” blev stor hjälte – avslutar karriären

Uppdaterad
Publicerad

Suzann ”Tutta” Pettersen avgjorde Solheim Cup till Europas favör. Senare under söndagskvällen bekräftade den 38-åriga norskan att den avgörande putten var hennes sista som golfproffs.

– Det är helt galet, sa norskan till SVT Sport efter den sagolika avslutningen.

Hade du kunnat drömma om det här?

Nej, säger norskan bara och skakar på huvudet samtidigt som lyftes bort av nära och kära, lagkamrater och publik.

Nej, det är svårt att tänka sig ett bättre sätt att avsluta en karriär på. Kraftigt ifrågasatt när Catriona Matthews med sitt fjärde och sista kaptensval tog ut henne i laget.

”Därför hon är här”

Den norska stjärnan hade dalat på golfhimlen och inte varit närheten av fornstora dagars form på flera år. Rankad 644 i världen, men när det kom till kritan var hon guld värd.

– Det är ju många som ifrågasatt att hon blev ett ”pick” till laget, men från lagets sida har hon aldrig varit en tvekan. Det är därför hon är här, sa Anna Nordqvist till SVT Sport efter det Hollywoodfilmlika avgörandet och avslutet på karriären.

Suzann Petterson blev proffs 2000 och hann ta 15 segrar på LPGA-touren och sju på den europeiska. 2013 vann hon i Evian Championship och tog karriärens andra major, som bäst har ”Tutta” varit rankad tvåa i världen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.