Henrik Stenson kommer enligt uppgift att gå över till den saudiska LIV-touren. Foto: TT

Uppgifter: Stenson på väg till kritiserade LIV-touren

Uppdaterad
Publicerad

Enligt uppgifter till Sky Sports är den svenske legendaren Henrik Stenson på väg till den kritiserade LIV-touren som finansieras av Saudiarabien.

Samtidigt är den 46-årige svensken inställd på att avsluta sitt engagemang som kapten i Europas Ryder Cup-lag vid tävlingen i Rom nästa år.

Expressen ställde frågan om hur Stensons schema ser ut närmaste tiden efter att han missat cutten i The Open i fredags och svaret blev:

– Obestämt.

När Stenson tidigare i år blev utnämnd som kapten beskrev han det som en dröm som blev sann. Samtidigt utnämnde han dansken Thomas Björn och italienaren Edoardo Molinaro som vicekaptener. Om Stenson går till LIV-touren fråntas han med största sannolikhet kaptensrollen och någon av vicekaptenerna tar över.

Uteslutits från DP World-touren

För att få spela för Europa i Ryder Cup måste man vara medlemmar i DP World-touren (före detta Europatouren) som är en konkurrerande tour. DP World-tour har uteslutit medlemmar som gått över till LIV-touren.

USA:s förre president, Donald Trump uppmanar de spelare som ännu inte valt att gå över till den saudi-backade LIV-touren att ta steget. Flera av LIV-tävlingarna anordnas på hans banor. Han tror att de bägge tourerna på sikt kommer att slås samman.

– Om ni inte tar pengarna nu, kommer du inte att få några när sammanslagningen sker, och kommer säga hur smarta de som först skrev på var, säger Trump.

Namnet LIV är romerska bokstäver för 54 och står för det antalet hål man spelar under en tävling, det vill säga efter tre rundor till skillnad mot övriga tourer som har fyra.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.