Skadeförföljda Michelle Wie började gråta när hon pratade om framtiden. Foto: TT.

Wie ser slutet efter 84-runda: ”Vet inte hur mycket jag har kvar”

Uppdaterad
Publicerad

Michelle Wie gjorde comeback i LPGA-mästerskapen i Chaska, Minnesota. Amerikanskan gick runt på 84 slag och bröt ihop när hennes karriär diskuterades.

– Jag vet inte hur mycket jag har kvar i mig, sade Wie med tårar i ögonen.

Det förra underbarnet Michelle Wie är bara 29 år och kommer inte att klara cutten och få spela vidare under helgen. Hon är på 150:e plats i majorn och har bara tre spelare efter sig i resultatlistan. Fram till ledande australiskan Hannah Green är det 16 slag.

Den förra världstvåan Wie har vunnit fem gånger på LPGA-touren och US Open en gång men har under hela karriären haft problem med skador. Hon opererade handleden i oktober och har de två senaste månaderna rehabiliterat skadan.

LPGA-touren

”Dumt att tro att jag skulle kunna spela bra”

– Det var nog ganska dumt att tro att jag skulle kunna spela bra efter att bara ha slagit på golfbollar i en vecka men jag är ändå glad över att jag fick chansen att spela, det fyller mig med glädje, sade Wie, som isade handleden mellan slagen, och försökte se det positiva men när frågorna började komma in på skadorna och karriären blev det tyngre.

– Det är tufft. Jag vet inte hur mycket jag har kvar i mig, så även när jag har dåliga dagar försöker jag unna mig att känna glädje men det är tufft, sade Wie och vandrade iväg från de samlade reportarna med tårar i ögonen.

Caroline Hedwall och Pernilla Lindberg är svenskorna med tätkänning efter första dagen i Minnesota. De ligger båda på par på delad 17:e plats, fyra slag efter täten. 

Wies högsta score på någon tävling är 85 slag – då var hon 14 år. Hon blev proffs som 16-åring.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

LPGA-touren

Mer i ämnet