Foto: TT

Woods får spela vidare trots svajig runda

Uppdaterad
Publicerad

Tiger Woods fick en skakig start på den andra rundan av Masters på Augusta National, men får spela vidare i helgen.

– Jag tänkte: vad mer kan gå fel? säger stjärnan i Discovery.

I fyra av de fem första hålen blev det boogeys för den amerikanska golfstjärnan, och ytterligare två adderades på elfte och tolfte hålet. Men med fyra birdies fick hans stora publik ändå anledning och jubla, och rundan på 74 slag, två över par, innebar totalt nio slag från ledningen och delad nittondeplats.

The Masters

Woods är därmed en av de 50 bästa spelarna efter två spelade rundor som får spela vidare i helgen.

– Det var tufft för de allra flesta, många hade problem. Men jag klarade cutten, får spela under helgen och det kommer bli häftigt, säger Woods.

En rejäl ledning har världsettan Scottie Scheffler tagit, som trotsade de svåra vindförhållandena och gick rundan på 67 slag, fem under par. Det innebar också fem slags ledning inför en kvartett spelare, däribland två tidigare segrare – Japans Hideki Matsuyama, och sydafrikanske Charl Schwartzel.

Tiger Woods gick sin första runda på ett under par, 71 slag, och låg inför fredagen på en delad tiondeplats. Han jagar sin sjätte Masters-titel, ett år efter att ha skadat benet rejält i en bilolycka.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

The Masters

Mer i ämnet