Tiger Woods får vila i runt två månader efter den senaste operationen. Foto: TT.

Tiger Woods opererad i hemlighet

Uppdaterad
Publicerad

Under förra veckan genomgick Tiger Woods återigen en operation, vilket skedde i hemlighet när PGA-slutspelet avgjordes. 43-åringen har opererat bort brosk i knät och kommer inte att tävla förrän i oktober igen.

– Jag kan gå och hoppas på att börja träna igen de närmaste veckorna, säger Woods som har siktet inställt på comeback i Japan 24-27 oktober, uppger Reuters.

För tre veckor sedan hoppade Woods av en PGA-tävling i New Jersey efter första rondens 75 slag med hänvisning till ”smärtor och stelhet” utan att precisera mer i detalj.

Så sent som för en vecka sedan uttalade sig Woods om att ta ut sig själv i lagtävlingen Presidents Cup i december utan att nämna operationen och dess konsekvenser.

Woods gjorde en makalös comeback och vann majorn the Masters tidigare i år men har bortsett från den fullträffen haft en medioker säsong men är rankad åtta i världen.

Woods har genomgått fyra ryggoperationer på sju år och sammanlagt fem knäoperationer under karriären. Det stora antalet operationer och återkommande skadeproblem gör att amerikanens rörlighet hämmas. 

Fakta Tiger Woods:

Vinster på PGA-touren: 81

Europatouren: 40

Majors: 15

Total förmögenhet (prispengar, sponsorer och andra uppdrag):

14,5 miljarder kronor (Forbes uppskattning)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.