Foto: Bildbyrån.

Tiger Woods riskerar missa Presidents Cup: ”Kanske tar ut mig själv”

Uppdaterad
Publicerad

Tiger Woods vann US Masters i våras. Trots det riskerar han att missa årets Presidents Cup.

Bara en person kan rädda en plats åt spelaren – lagkapten Tiger Woods.

Den forne världsettan Tiger Woods har inte spelat på topp under sensommaren.

Efter segern i US Masters i april har han bland annat missat kvalgränsen i British Open och i helgen som gick spelade Woods inte tillräckligt bra för att ta sig till kommande helgs avslutning på PGA-touren, där de 30 bästa spelarna på årets tour gör upp om slutsegern.

Det gör att 43-åringen inte har kvalificerat sig för USA:s lag i vinterns Presidents Cup, lagtävlingen där USA möter ett internationellt lag med spelare som inte kommer från USA eller Europa. Men Woods är lagkapten för USA och har fyra wild card-platser att dela ut.

– Mitt jobb som kapten är att sätta ihop bästa möjliga lag med de tolv bästa spelarna, säger Woods till amerikanska medier.

– Mina vicekaptener och jag kommer definitivt diskutera om jag ska spela eller inte. Men i slutändan är det mitt beslut.

Woods har fortfarande tid på sig att fundera över laguttagningen och säger att beslutet tas tidigast efter en tävling i Japan i oktober. Så vad krävs då för att spelaren Tiger ska kunna övertyga lagkaptenen Woods att han ska få spela?

– Det gäller att träna, spela och behålla fokus, säger Woods.

Presidents Cup spelas i mitten av december i Melbourne, Australien.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.