Tiger Woods letar efter bollen, en symbolisk bild från årets US Open. Foto: TT.

Woods ledde favoritfall i US Open

Uppdaterad
Publicerad

Tiger Woods comeback har kommit av sig. 42-åringen missade cutten i US Open i natt, en av flera stjärnor som spelat färdigt på svårspelade Shinnecock Hills-banan utanför New York.

– Jag är inte alls glad åt spelet i dag. Jag är tio över par, suckade Woods som missade cutten med två slag. Jordan Spieth och Rory McIlroy spelade tillsammans i en annan boll och kraschade också ut ur tävlingen.

Den trefaldige majorvinnaren Spieth avslutade med bogey och missade cutten med ett slag. Han vandrade förbi pressuppbådet utan att säga något.

McIllroy hade förlikat sig med ödet att bli utslagen efter 80 slag första dagen, hans värsta rond någonsin i US Open.

– Jag blev bortblåst av vinden under gårdagen, sade nordirländaren om första ronden.

Dustin Johnson tog över som världsetta i måndags och försvarar sin position med glans. Amerikanen leder halvvägs med fyra slag på -4, den ende spelaren under par. Henrik Stenson har häng på delad fjärde plats och är fem slag bakom medan Alex Norén är ytterligare tre slag bakom som 14:e.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.