Foto: Bildbyrån

Grahn: ”För mesiga i avsluten”

Uppdaterad
Publicerad

En överlägsen seger för Sverige mot Vitryssland. Men SVT Sports expert Magnus Grahn önskar mer av det svenska anfallsspelet.

– Sverige är för mesiga i avslutningslägen, säger Grahn.

29–20 vann Sverige tillslut med – efter strålande målvaktsspel.

– Andreas Palicka satte prägeln på matchen och det var en ganska enkel seger, även om det var lite darrigt de första fem minuterna i andra halvlek så samlade Sverige ihop sig väl och vann komfortabelt, säger SVT Sports expert Magnus Grahn.

”För mesiga”

– Sverige är för mesiga i avslutningslägen. De rena sexmeterslägen som Sverige har, är det för låg avslutningsprocent på. Det måste bli mycket bättre för att det ska gå riktigt bra i den här turneringen, fortsätter Grahn.

På onsdag möter Sverige Norge i gruppavslutningen.

– För att Sverige ska vinna mot Norge krävs fortsatt bra målvaktsspel. Men vi måste också få till anfallsspelet. Våra kantspelare har för låga procent. Sedan måste vi också få stopp på den stora fixstjärnan Sander Sagosen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.