Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör svensk-amerikanernas reaktion efter matchen mot Sverige Foto: SVT

Svensk-amerikanerna ställdes mot världsstjärnorna i Sverige: ”Det var konstigt”

Publicerad

I den lilla norska orten Volda spelades det under onsdagskvällen landslagshandboll.

Ett Sverige späckat med världsstjärnor – och ett USA kryddat med svensk-amerikaner.

– Det var konstigt och roligt. Jag har ju sett upp till de här spelarna, säger Douglas Otterström som vaktade målet för USA.

Handbollslandslaget befinner sig i Norge på läger inför sommarens OS. Under onsdagen träningsspelade de mot lågt rankade USA i en match som blev en på pappret jämn historia. 38-31 skrevs segersiffrorna till Sveriges favör.

Mest minnesvärt var det kanske för de tre spelarna i det amerikanska laget med Sverige-koppling: Douglas Otterström, Max Binderis, och Jonas Strömberg.

– Jag tycker vi gör en bra match och kul att testa på att möta de bästa i världen, säger Otterström med rötter både i Sverige och USA.

Otterström spelar till vardags i Tyresö i handbollsallsvenskan.

– Det var sjukt kul. Man kollar alltid på Sverige hemma. Det är lite overkligt, säger Strömberg, IFK Ystad tillvardags, som har en amerikansk och en svensk förälder.

För Sverige väntar härnäst en träningsmatch mot lite mer kvalificerat motstånd – Tyskland i Växjö den 12 maj.

OS spelas 25 juli till 11 augusti.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.