Adlerteg fyra i världscupen

Jonna Adlerteg har inlett säsongen med att visa att hon fortfarande hör hemma världseliten. Gymnasten blev fyra i sin paradgren barr i världscuptävlingen i Melbourne i Australien.

I höstas blev Adlerteg första svenska på 60 år att gå till en individuell VM-final i gymnastik. Där kom hon på åttonde och sista plats och nu satsar hon vidare mot OS i Tokyo nästa år.

Adlerteg noterades för poängen 13,166 i Melbourne, trots en liten miss och kom precis utanför pallen. Tävlingen vanns av tvåfaldiga världsmästaren i barr, Fan Yilin, Kina.

”Vi behandlar den här tävlingen precis för vad det är – en säsongspremiär. Det kommer fler tävlingar och formen kommer öka i takt med det”, säger landslagstränare Sebastian Melander i ett pressmeddelande.

Världscupen fortsätter med tävling i Baku i mars. Därefter väntar bland annat EM i april och VM i oktober.