Foto: TT Nyhetsbyrån

Adlerteg står över VM – men sex andra svenskar får chansen

Uppdaterad
Publicerad

Vilan efter OS blev kort för David Rumbutis, den 18 oktober inleds VM i japanska Kitakyushu och Rumbutis är en av sex gymnaster som representerar Sverige. På herrsidan får han sällskap av nyblivne svenske mästaren i mångkamp; Kim Wanström. De båda kommer tävla i just mångkamp, medan Filip Lidbeck kompletterar med hopp och eventuellt fristående.

För David Rumbutis, som hade ett tufft OS, var VM ett tydligt mål.

– Det har varit en riktig kamp i hallen. Jag ville till VM även om kroppen och huvudet inte var på plats och nu när jag är uttagen så kommer jag jobba extra mycket och ge all den sista energin som finns kvar”, säger Rumbutis till SVT Sport.

– Min målsättning är att snabbt få tillbaka mina hopp och resten av övningarna, finslipa alla serier och ha kul samtidigt.

På damsidan väljer Jonna Adlerteg, som ju gjorde ett strålande OS, med en placering precis utanför barrfinalen, att avstå VM. Det öppnar upp för Tonya Paulsson, Nathalie Westlund och Jennifer Williams, tre tjejer som alla är aktuella för ett EM-lag år 2022.

– Det har varit en riktigt spännande uttagningsprocess där samtliga seniorlandslagsgymnaster uppnått kvalpoäng och där alla höjt sin nivå ordentligt under året, säger förbundskapten Helena Melander.

SVT sänder VM-finalerna med start den 21/10 och expert Veronica Wagner ser fram emot att titta på ett framtidslag.

– Att få se David Rumbutis och Tonya Paulson i en mångkampsfinal, det skulle jag tycka var väldigt roligt.

ARKIV: Simone Biles tillbaka efter 19 månader (23 maj)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.