Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se Jennifer Williams i bom. Foto: KENZO TRIBOUILLARD

Jennifer Williams nära en OS-plats – Sverige utslaget

Uppdaterad
Publicerad

Sveriges damer slutade på 18:e plats i lagtävlingen i artistisk gymnastik.

Bästa svenska i mångkampen var Jennifer Williams, 17, som var nära en OS-plats.

– Det var lite mer nervöst än det brukar, säger hon.

Sveriges lagpoäng slutade på 150,253, vilket innebar en 18:e plats och tangering av förra årets placering i VM – den bästa någonsin för svensk del.

– Vi får höra från både domare och andra tränare att vi har ett mycket fint artisteri, fina linjer och fin teknik så det är svårigheten vi behöver höja. Men utifrån där vi är nu är jag jättestolt över vad vi åstadkommit de senaste åren och kliven vi tagit, säger förbundskaptenen Helena Andersson Melander till förbundets hemsida.

Jennifer Williams blev bästa svenska på 54:e plats. Detta trots att hon bara tränat under ett halvår inför mästerskapet på grund av sjukdom som hållit 17-åringen borta från gymnastiken under ett år.

Hennes poäng 49,832 var bara en tiondel ifrån OS-kvalet.

– Det känns lite blandat. Det var inte min bästa prestation individuellt men lagmässigt är jag väldigt stolt över oss. Det har känts väldigt bra på alla träningar innan tävlingen, jag har känt mig stabil, men under tävlingen var det lite mer nervöst än det brukar. Det var mycket publik på läktaren och jag har inte tävlat på länge, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.