Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se Simone Biles nydöpta volt. Foto: TT

Simone Biles historisk – får ny övning uppkallad efter sig

Uppdaterad
Publicerad

Den amerikanska gymnasten Simone Biles fortsätter att skriva historia.

Under söndagen blev hon den första kvinnan någonsin att utföra en Yurchenko dubbel i pik på ett internationellt mästerskap.

Efter att Biles lyckats med övningen på den första dagen av VM i gymnastik i Antwerpen kommer hon nu få den uppkallad efter sig. Eftersom hon redan har en övning i hopp uppkallad efter sig kommer den rätt och slätt att heta Biles 2.

Det spektakulära hoppet gjorde att 26-åringen tog sig upp i ledning efter kvalet.

Det var bara en dryg månad sedan Biles gjorde comeback på de amerikanska mästerskapen efter ett två år långt uppehåll från sporten på grund av psykisk ohälsa. Under den tävlingen landade hon också Yurchenko dubbelpik men bestraffades då för att ha haft sin tränare på mattan.

SVT sänder VM

För hoppet fick hon 15,266 poäng. Totalt fick amerikanskan 58,865 poäng, vilket alltså räckte för att vara i ledningen efter det inledande kvalet.

Biles har nu fem olika prestationer uppkallade efter sig själv.

De svenska herrarna kvalade under helgen, och deras VM är över efter kvalet – trots fina prestationer från Filip Lidbeck, Kim Wanström och Marcus Stenberg.

– Vi åker härifrån med en bra känsla, säger förbundskapten Niklas Andersson.

SVT sänder gymnastik-VM från och med att finalerna drar igång på tisdag.

Se hoppet i spelaren ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.