Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Simone Biles. Foto: Bildbyrån

Simone Biles slog rekord i sin comeback

Uppdaterad
Publicerad

Simone Biles drog sig ur OS i Tokyo 2021 på grund av psykisk ohälsa.

Under helgen gjorde hon comeback i de amerikanska mästerskapen och då slog hon rekord direkt – som den enda att ha vunnit åtta guld.

– Jag tror att åtta är mitt lyckonummer i år, säger hon.

En av gymnastikens största namn är tillbaka.

När Simone Biles landade en Yurchenko dubbelpik, ett hopp hon är den enda kvinnan att ha utfört på tävling tidigare, var ledningen så stor att guldet i princip var säkrat.

Under natten till måndagen blev det klart, hon tog sitt åttonde guld i de amerikanska mästerskapen, ett nytt rekord. Biles landade på 118,40 poäng, fyra poäng före andra platsen.

Nu är 26-åringen klar för VM i Antwerpen, där hon kommer att gå för att fylla på medaljskåpet där det redan hänger 25 VM-medaljer, varav 18 är guld.

– Jag gillar att hålla mina mål personliga, så bara jag vet vadjag siktar på. Jag tycker att det är bättre så. Jagförsöker röra mig lite annorlunda i år än jag har gjort tidigare.Jag tror att det har fungerat så här långt, så jag kommer att hålladet hemligt, säger Biles enligt AP.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.