Jonna Adlerteg. Arkivbild. Foto: Bildbyrån

Adlerteg tvåa i världscupen

Uppdaterad
Publicerad

Gymnasten Jonna Adlerteg visar form inför VM i Doha om en knapp månad.

23-åringen blev tvåa i barr i världscupen i Paris.

– Kul att min prestation kan räcka så långt trots att jag inte är jättenöjd, säger Adlerteg.

Efter tredjeplatsen i lördagens kval gjorde Jonna Adlerteg än bättre i söndagens final. Inför fullsatta läktare på cirka 10 000 åskådare samlade svenskan ihop 13,85 poäng och blev slagen enbart av hemmatävlande Juliette Bossu, som vann på 14,2 poäng.

– Jag är glad över medaljen och tycker det är kul att min prestation kan räcka så långt trots att jag inte är jättenöjd med serien och har enklare avhopp. Det är så kul att vara ute och tävla igen och jag ser alla dessa tävlingstillfällena som träning! Jag är nöjd med att ha kört fyra serier nu under två helger i rad utan större misstag, säger Jonna Adlerteg till Svenska gymnastikförbundets hemsida.

Elisabeth Black, Kanada, blev trea på 13,6.

Närmast för Adlerteg väntar träning inför VM i Doha.

– Nu har vi haft två bra genomkörare och vi tar med sig erfarenheterna för kommande tre veckors träning mot VM. Det blir en serieträning och finslipning på detaljer, säger landslagstränaren Sebastian Melander.

Jessica Castles debuterade i världscupen och tog sig till final i bom.

– Jessica gjorde en stark start men föll tyvärr av bommen och slutade på en sjunde plats, säger Melander.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.