Simone Biles gjorde storstilad comeback. Foto: TT Nyhetsbyrån

Biles tillbaka efter 19 månader – skrev historia direkt

Uppdaterad
Publicerad

Den amerikanska gymnastikstjärnan Simone Biles, 24, hade inte tävlat sedan VM i oktober 2019. Men i comebacken skrev hon historia direkt då hon blev första kvinna att göra en Yurchenko dubbelpik.

– Det var väldigt nervöst, men jag är bara glad att vara tillbaka, säger hon till NBC.

Den fyrfaldiga OS-guldmedaljören Simone Biles visade inga tecken på ringrostighet då hon tävlade för första gången sedan oktober 2019.

Trots ett fall i barr vann hon mångkampsfinalen på stortävlingen US Classic med poängen 58.400 och det var i hopp hon var mest sensationell. Som första kvinna genom tiderna utförde hon en Yurchenko dubbelpik i tävling.

Prestationen belönades med 16.100 poäng, vilket är högre än hon fick för något av sina hopp i OS-finalen i Rio de Janeiro 2016.

US Classic var den första av några tävlingar inför Biles stora mål, OS i Tokyo. Hon går in i de olympiska spelen som storfavorit då hon har vunnit varje mångkampstävling hon har ställt upp i sedan amerikanska mästerskapen 2013.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.