Misstag fällde Jonna Adlerteg i finalen

Uppdaterad
Publicerad

Jonna Adlerteg missade tidigt i sitt barrprogram och blev därmed inte bättre än sexa i EM-finalen i Basel. Svenskans poäng 13.666 är sämre än i kvalet.

– Missen var tyvärr jättekostsam, säger SVT Sports expert Veronica Wagner.

25-åriga Jonna Adlerteg, som har två EM-silver i barr på meritlistan, var först ut i dagens final. Men tidigt i programmet missade hon en kombination och fick dela upp den inledande svårigheten i två.

Därmed blev det ingen medalj på det här mästerskapet, utan Adlerteg fick nöja sig med poängen 13.666 och en sjätteplats i finalen. I kvalet fick svenskan 14.000 poäng.

– Det kändes väldigt bra innan. Men det är någonting som blir fel när jag tävlar eftersom jag gjorde samma misstag både i kval och final, vilket jag inte gjort på träning, säger Adlerteg till förbundets hemsida.

Experten Veronica Wagner tycker ändå att Adlerteg på sätt och vis imponerade.

– Det svåraste momentet blev tyvärr lite för nära, säger experten Veronica Wagner och fortsätter:

– Men hon är sexa i Europa, trots en miss. Det är mycket bra.

Det blev dubbelt ryskt i topp med Angelina Melnikova före Vladislava Urazova. Bronset gick till brittiskan Amelie Morgan. Melnikovas segerpoäng var imponerande 14.500.

Resultat

  1. Angelina Melnikova, Ryssland, 14.500
  2. Vladislava Urazova, Ryssland, 14.333
  3. Amalie Morgan, Storbritannien, 14.100
  4. Giorgia Villa, Italien, 14.00
  5. Alice D’amato, Italien, 13.700
  6. Jonna Adlerteg, Sverige, 13.666
  7. Elisabeth Seitz, Tyskland, 13.033
  8. Filipa Martins, Portugal, 11.333

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.