Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: SVT

Glädjescenerna efter upphämtningen – Storbritannien tog VM-brons i gymnastik

Uppdaterad
Publicerad

Storfavoriten Kina tog hem VM-guldet och silvret gick till Japan. Men gladast av alla var bronsmedaljörerna. Tårar och glädjescener utbröt i Liverpool när det brittiska laget, som i princip hade varit uträknat, knep medaljen.

– Makalöst. Hur kan man göra en sådan upphämtning? kommenterar SVT:s Annamaria Fredholm.

Applåderna från läktarna i Liverpool var öronbedövande när det stod klart att bronset var säkrat. För faktum var att hemmanationen Storbritannien länge såg ut att missa medalj i herrarnas lagfinal.

Misstagen kom i bygel, där först James Hall tappade taget och hade ett fall.  Sedan gick Joe Fraser samma öde till mötes.

– Det där kan vara en medalj som ryker, konstaterade SVT:s expert Veronica Wagner. 

Bronset kom efter damernas silver

Men i de återstående grenarna började de brittiska gymnasterna se alltmer stabila ut.  

Att Jake Jarman dessutom hade inlett kvällen med ett fristående program som bland annat innehöll en volt med tre och en halv skruv på slutet, gjorde inte saken sämre.  Bronset kom ett dygn efter att de brittiska damerna tog VM-silver i sin lagfinal. 

Storfavoriten Kina kunde däremot ingen rå på. Kvällens guld är lagets åttonde av nio möjliga sedan 2001.  Bland annat stod ”barrmästaren” Zou Jingyan för en strålande insats i ringarna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.