Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
USA smakar på guldmedaljerna efter sjätte raka lag-VM-guldet. Foto: TT Nyhetsbyrån/SVT

Sjätte raka VM-guldet till USA – skrällbrons till Kanada

Uppdaterad
Publicerad

USA pallade för trycket och tog sitt sjätte raka VM-guld när damernas lagfinal i artistisk gymnastik avgjordes.

Men den stora överraskningen svarade Kanada för – landet tog ett sensationellt lagbrons.

– Det här är inte möjligt, det är helt otroligt, säger SVT:s expert Veronica Wagner.

Under tisdagskvällen avgjordes damernas lagfinal i artistisk gymnastik i Liverpool, England. USA var givna favoriter och hade inte så svårt att ta hem guldet. Men det som stack ut i denna final var alltså Kanada, laget gick från åttonde plats till brons.

– Det hade jag aldrig i min vildaste fantasi kunnat tro. Jag hade räknat bort dem, Jag är mållös, säger SVT:s kommentator Annamaria Fredholm.

Kanadas Ellie Black blev den stora hjälten med en perfekt avslutande serie vilket gav laget 160,563 poäng, nästan en hel poäng före fyran Brasilien.

Klara för OS 2024

USA, Shilese Jones, Jade Carey, Leanne Wong, Jordan Chiles och Skye Blakely, vann på 166,564 poäng, mer än tre före tvåan Storbritannien, som alltså tog VM-silver på hemmaplan, trots en del misstag.

USA visade i och med guldet att man är tillbaka på vinnarspåret, efter att ha förlorat OS-finalen i Tokyo förra året mot värsta rivalen Ryssland, ett Ryssland som stoppats från internationella tävlingar, på grund av kriget i Ukraina.

Resultatet innebär också att de tre nationerna är klara för OS i Paris 2024.

KLIPP: Se vilda glädjescenerna efter Kanadas skrällbrons

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.